+ Предложи новина
30.01.2015

Столична община изключи важни събития от Културния календар за 2015 г.

Столична община изключи важни събития от Културния календар за 2015 г.

  Столична община е изключила от Културния календар на града събития като Софийският международен панаир на книгата, Софийският международен литературен фестивал и Пролетният базар на книгата, алармираха от Асоциация "Българска книга". Мотивите за решението на общината не са уточнени.  В отговор към Асоциацията г-жа Галина Бежанска предлага на организация да кандидатства да финансиране. От Асоциация "Българска книга" изразяват разочарованието си от това решение:

 "Вероятно предпоследното, от което Културният календар на София има нужда, са професионално проведени събития в областта на книгоиздаването и литературата. А вероятно последното, от което Културният календар на София има нужда, са събития, в които главен герой е книгата. С риск да разочароваме колегите от Столична община, Ви уверяваме, че организаторът на тези събития - Асоциация „Българска книга“, ще продължава да работи за популяризирането на книгата и за насърчаване на четенето, въпреки „отличния“ прием на прага на новата година.", уверяват от Асоциацията.

Източник:  actualno.com

Оценка 4.91 от 23 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ