+ Предложи новина
15.02.2022

Ловешката ЕГ награди свои ученици в конкурс в сянка за млади преводачи

 Директорът на ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч Радослав Хитов връчи наградите на победителите и участниците в проведен неотдавна конкурс за млади преводачи, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч.

 На 25.11 2021г., в условията на ОРЕС, учениците от Езиковата взеха участие в първия по рода си конкурс в сянка за млади преводачи. Състезанието се проведе успоредно с официалния конкурс по превод за средните училища в Европейския съюз Juvenes Translatores 2021, организиран от Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия. Организатор на националния конкурс в сянка е Свилена Георгиева - новият местен представител на Генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия в София. Целта на конкурса е да се насърчат младите таланти от регистрираните за официалния конкурс училища, които са останали извън подбора на случаен принцип.

 Конкурсът беше организиран на доброволни начала и позволи на всички желаещи да се включат в него. Така вместо максималния брой от петима участници според официалния регламент, в тази надпревара се включиха петнадесет единадесетокласници в първия кръг на надпреварата. Те разполагаха с два астрономически часа за превод на същите текстове, които бяха предмет на официалния конкурс. Резултатите от втория кръг на конкурса донесоха много радост и повод за гордост. Заради високото си качество бяха отличени два превода от английски език на национално ниво, като едната първа награда заслужено спечели Михаела Маринова от 11.А клас. Нещо важно – за Михаела първият чужд език е немският, но нейното класиране доказва, че вторият чужд език също се преподава на високо ниво. 

 Блестящо се справи с предизвикателствата на трудния текст и Венка Ивайлова от 11.Е клас с превод от френски език. Тя не е класирана, само защото се оказа единственият участник на национално ниво с този език. С допусната само една грешка Венка дори можеше да бъде победител в тази надпревара. Отлично представяне и на Виктор Стойчев от 11.В клас с превод от немски език, който зае второ място в класацията на преводите с този чужд език. 

 Впечатлена от високите постижения на учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, както и от най-масовото участие на училището в конкурса, Свилена Георгиева обеща при първа възможност да посети Езиковата, за да се срещне с нашите млади преводачи. Директорът на гимназията Радослав Хитов лично връчи наградите на победителите и на участниците и поздрави организаторите на конкурса за добре свършената работа – Павлина Зарчева, заместник-директор, и Маргарита Добрева, старши учител по английски език .  

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци по Български език за чужденци онлайн
Курсове Рисуване
Онлайн Английски език за начинаещи
Курсове по Френски език
Тестове по Немски
Танцови школи Варна
Немски език уроци
Обучението по Математика
Курсове по Немски език в Пловдив
Курс по Испански език онлайн
Йога Велико Търново
Школа по Английски език Плевен
Народни танци Младост 3
Индивидуално обучение по Английски език Варна
Курс Немски език Пловдив
Курс Френски Пловдив
Уроци по Биология Бургас
Учител Брейк танци
Уроци по Китара цена
Йога център София
Подготовка за матура по Математика 7 клас
Курсове по Английски език в София
Курс по Испански език Варна
Зумба танци видео
Уроци по Математика Дианабад
Курс Английски Бургас
Английски с транскрипция
Тестове по Математика 7 клас
Уроци по Български език за 3 клас
Школи по Английски език Пазарджик
Подготовка по Английски
Салса школи София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ