+ Предложи новина
27.06.2016

Излезе първото класиране на седмокласниците

Излезе първото класиране на седмокласниците

  Резултатите от първото класиране за професионални и профилирани училища с прием след 7 клас са готови, съобщават от Министерството на образованието и науката. Резултатите могат да се проверят на сайта http://7klas.mon.bg.

 От просветното ведомство обясняват, че начините за проверка са два. В случай, че ученикът кандидатства в региона, в който е полагал изпитите, може да провери класирането си като въведе ЕГН и входящ номер. Ако ученикът кандидатства в регион, в който не е полагал изпити, резултатите от класирането може да провери по ЕГН и избор на желания регион. От 28 юни до 30 юни става записването в училищата.

 От оглавяваното от Меглена Кунева министерство обясняват какво трябва да направят учениците, които желаят да участват във второ класиране. Те трябвало да подадат заявление в училището, в което са класирани на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е същия като този за записване – от 28 юни до 30 юни, включително. Във втория етап автоматично участват учениците, които не са приети никъде на първо класиране.

Източник: www.news.bg

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ