+ Предложи новина
05.11.2021

Диян Стаматов с критики към здравния министър

 Директорът на столичното 119 училище Диян Стаматов разясни, какви биха били проблемите за връщане на малките ученици в клас. Той посочи, че тестването няма да бъде с близалки, както беше обявено преди дни, а с пипети и фунийка за плюене, които са много малки и всичко това ще изисква повече време и по-голям ресурс от хора, които да се занимават с взимането на материал за изследване.

 „Тестването ще бъде за децата от 1 до 4 клас. Казусът е, че този тест е подходящ за ученици, които са на 16-17-години. Това е първата голяма изненада, която ни предстои. Директорите не са подготвени за този процес. Очакванията ни бяха това да бъдат близалки и децата да ги ползват много игрово, а не да бъде толкова сложно. Този тест средно ще се извършва за 10-20 минути. Ако дете в първи клас го прави, то към него трябва да има поне двама човека. Поставянето на тези малки части (пипети и фунийка за плюене) за такава група деца отнема поне 1 час, с което се обезмисля целият ход на тестването. След 15-ата минута става смесване на потоци от деца", каза Диян Стаматов.

 "След взимането на пробата следва класът да излезе навън и да се почисти помещението, което означава голямо движение на хора и ако в един клас има само по едно дете с положителен тест, се образува една голяма група от деца, които да бъдат взети от своите родители. За да дойдат те от своето работно място, имайки предвид, че София е голям град, се изисква също доста време. Всичко това подсказва, че е много хубаво замислено, но не е адекватно подредено", каза още той.

 "За мен това е упрек към здравния министър, който не се е съобразил с възможностите на деца от 1 до 4 клас", подчерта още той. Стаматов изрази притеснение, че след седмица-две вече може да няма налични тестове.

 "Обществената поръчка, която е направена, е за 400 000 теста, а в момента в страната има 230 000 ученици от начален етап. Ние нямаме сигурност на продължителността на този процес", каза още той.

Източник: www.dariknews.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Уроци Рисуване
Английски език за деца онлайн
Частни уроци Немски език Варна
Латино танци цени
Уроци по Плуване за възрастни
Тренировки Футбол
Пилатес упражнения за отслабване
Уроци по Английски език Варна
Частни уроци по Химия София
Езикови центрове София
Тренировки по Баскетбол в Пловдив
Курсове по Турски език София
Уроци по Физика за 10 клас
Уроци по Немски
Youtube уроци по Английски
История на България за кандидат студенти
Учене на Френски език
Обучение Английски език
Уроци по Плуване за възрастни Варна
Английски нива
Български Народни песни и хора
Yoga Sofia
Кандидатстване с География
Фитнес тренировки за начинаещи
Индийски танци за деца
Как да науча Английски лесно
Български Народни танци
Индивидуални уроци по Английски Варна
Индивидуални уроци по Английски език
Кик Бокс Варна
Индивидуални уроци по Китара
Курсове по Маркетинг
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ