+ Предложи новина
04.02.2015

Даниел Вълчев: В някои от учебниците има големи глупости

Даниел Вълчев: В някои от учебниците има големи глупости

Решението да има три учебника по един предмет е добро, но не и перфектно. Само в няколко страни от ЕС има по един учебник по предмет - например Гърция. Това коментира бившият министър на образованието Даниел Вълчев.

Той добави, че е трудно да се сведат нещата до един учебник, тъй като е трудно да се избере най-големият специалист в дадена област.

Вълчев: Темата за учебниците е неизчистваема. В някои от тях има големи глупости.

Бившият министър беше категоричен, че дебатът за тежестта на чантите на децата продължава още от негово време. Той си припомни как в шести клас се превивал от тежеста на учебниците и майка му коментирала проблема. Докато стигнал до единайсти клас вече ходел с една тетрадка и майка му го одумвала как е възможно това.

Обяснено беше още, че е хубаво е да се знае какво научава едно дете в училище. Защото непрекъснато някой говори как този или онзи предмет трябва да влезе в програмата. В тази връзка в ефира на БНТ Вълчев си припомни как в четвърти клас е имал 4 дни в седмицата по 5 часа и един - по 6. Същевременно децата му в шести клас имат по 6-7 часа на ден. Налице е тенденция за увеличаване на материята.

Източник: actualno.com
Оценка 4.84 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ