+ Предложи новина
15.01.2015

Боровец празнува Световния ден на снега с безплатни ски и сноуборд уроци

Боровец празнува Световния ден на снега с безплатни ски и сноуборд уроци

  На 17 януари 2015 (събота) Боровец отново ще отпразнува Световния ден на снега. Това е четвъртото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици и участници по целия свят. Специално за празника дневните лифт карти за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Вратите на детския снежен парк Борокидс ще бъдат отворени за най-малките гости на курорта, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите - безплатно обучение ще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище "Бороспорт".

 Целта на Световния ден на снега е да мотивира децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Събитието се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски - FIS, а Боровец е сред курортите, които участват в празника от самото му начало. Тази събота "отваря врати" за сезона и фристайл паркът на Боровец - Промо Парк Бороспорт, който се намира в централната част на курорта, срещу хотел "Рила". За всички любители на по-екстремните усещания, екипът на Парка ще даде безплатни уроци по фристайл сноуборд, а професионалистите ще направят демо скокове.

 Празникът ще започне с кратка презентация от страна на Ски Патрулите на Бороспорт, които се грижат за безопасността по пистите на курорта и, които ще подготвят най-малките любители на спорта и планината за адекватно и безопасно поведение по пистите. Още една инициатива с цел популяризиране на ски спорта сред българските деца ще се проведе за пореден път в Боровец. Това е програмата "Научи се да караш ски", която се организира от Министерство на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, и със съдействието на Българската Федерация по Ски. Тя е насочена към деца от 1 до 4 клас и цели да запознае малчуганите с магията на белите спортове.

Източник: dariknews

Оценка 4.85 от 33 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Курс Испански език Варна
Уроци по Турски език Варна
Учене на Английски Online
Индийски танци
Swing танци София
Онлайн уроци по Английски за начинаещи
Латино танци за деца Варна
Тенис тренировки Варна
Школи Народни школа
Частна детска ясла София Надежда
Английски нива
Частни уроци по Математика Пазарджик
Школи по Английски език Пазарджик
Частни уроци по Руски език Стара Загора
Частни уроци по Биология Стара Загора
Online уроци по Френски за начинаещи
Балетна школа София
Английски език а1.1 - безплатни видео уроци за самоподготовка
Разговорник на Английски
Йога
Уроци по Английски език Шумен
Уроци по Английски език София
Плуване стилове
Школа Джаз танци
Аз уча Немски език
Компютърни курсове
Материали за Балет
Начална школа по Пиано България
Курсове по Френски език
Пилатес упражнение за начинаещи
Частни детски градини Хиподрума
Школи по танци София
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ