verified
plus

Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" Училище

Габрово, България
Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" в град Габрово.
Език на преподаване:
Английски език
Български език
Испански език
Немски език
Френски език
Профилът е:
Прегледан: 4063 пъти
Посетители: 1750
Последно онлайн: 13.10.22
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев"
Гимназия
Допълнителна информация и професионален опит за Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев"

Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев" е създадена през 1972 г.  в резултат на потребността от училище за даровити деца в областта на математиката и природните науки.

 

Основната мисия на училището е свързана с утвърждаването на хуманен и градивен дух, изграждане на прецизни интелектуални умения, идентифициране и развитие на индивидуалните способности на талантливите деца.

 

Духовните цели на ПМГ са постигане на нравствена грамотност, гражданска култура и ценностен стабилитет. Полагат се грижи за ума и душата на детето.

 

Същността, развитието и постиженията на гимназията са стойностна проекция на личността и делото на възрожденския будител и първия български академик Иван Гюзелев.

 

В гимназията преподават 45 правоспособни учители с висок професионализъм и квалифицираност, с предпочитание към модерните стратегии за обучение.

През учебната 2016/2017 година в училището се обучават 648 ученици в 26 паралелки, от тях: прогимназиален етап V- VIIклас - 104 ученици в 6 паралелки и гимназиален етап IX-XII клас – 544 ученици в 20 паралелки.

Предлага се профилирано обучение с интензивно изучаване на английски и немски език в профил "Природоматематически" с първи профилиращ предмет:

- Математика;

- Информатика;

- Информационни технологии;

- Биология и здравно образование.

 

Материалната база на ПМГ "Академик Иван Гюзелев" е осъвременена, материалният фонд модернизиран, архитектурната и работната среда е облагородена. Изцяло е подменено оборудването на класните стаи. Училището разполага с обновен закрит плувен басейн, физкултурен салон, фитнес – зала, зала за шах, открита спортна площадка с изкуствена настилка, седем компютьрни кабинета с непрекьснат достьп до Internet и WiFi, мултимедийна техника и интерактивна дъска и кабинети по природни науки. В гимназията на разположение на учениците са книжарница, столова, бюфет, кабинет за дентална медицина и медицински кабинет,  обособени са кътове за отдих, музеен кът и кът "Биоразнообразие".

 

ПМГ "Академик Иван Гюзелев" се отличава:

- Интензивно изучаване на чужд език – английски и немски език;

- Избор на втори чужд език след завършен VIII клас - руски, немски, френски, испански, английски език;

- Възможност за разработване и участие в проекти по национални и европейски програми;

- Високи резултати на олимпиади и състезания на общинско, областно и национално ниво;

- Изнасяне на практикуми по биология в страната и  чужбина;

- Школи по: математика, информатика, информационни технологии, физика и др.

- Театрална формация "Движение";

- Хорова Формация;

- Изучаване на китайски език и култура, възможност за участие в летен лагер в Пекин "Аз и ти в Пекин".

 

Единствена в областта гимназията издава сертификати със световна валидност чрез обучението в Майкрософт академия. Този факт дава едно безспорно предимство на учениците, дава им самочувствие на хора с модерна интелигентност.

 

Гимназията е отличена с Международна награда за постигане на качеството (IQS) в Златна категория на Business Initiative Directions през м.май 2013 г. Тази награда представлява високо признание за работата на ръководството и педагогическата колегия.

Изпрати съобщение
до Природоматематическа гимназия "Академик Иван Гюзелев"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ