verified
plus

ПГ по селско стопанство "Сергей Румянцев" Училище

Луковит, България
ПГСС "Сергей Румянцев" е Професионална гимназия по селско стопанство в град Луковит. Ние извършваме прием на ученици след завършен 8 клас, като обучението протича в една учебна смяна. Предлагаме обучение в специалностите: Икономист с интензивно изучаване на английски език; Икономист; Агроеколог; Фермер; Монтьор на селскостопанска техника. Доверете се на най-добрите преподаватели в град Луковит, за да получите качествена гимназиална и професионална подготовка.
Език на преподаване:
Български език
Профилът е:
Прегледан: 5527 пъти
Посетители: 1748
Последно онлайн: 01.04.24
С разширено изучаване на
Допълнителни характеристики на ПГ по селско стопанство "Сергей Румянцев"
Гимназия
Допълнителна информация и професионален опит за ПГ по селско стопанство "Сергей Румянцев"

Професионална гимназия по селско стопанство "Сергей Румянцев" - гр. Луковит е единственото професионално училище на територията на община Луковит и единствена Професионална гимназия по селско стопанство в регион Ловеч. Училището е основано на 01.10.1956 г. като Машинно-тракторно училище.

 

Сградата на училището е построена през 1927 г. с дарения на местното население, в памет на загиналите във войните, за което свидетелстват паметните плочи, намиращи се на входа на училището. Сградата има уникална архитектура. Училището разполага с дворно място от 28 330 кв. м. и построени в него учебен корпус на 4 етажа и учебни работилници.

 

Професионална гиманазия по селско стопанство - гр. Луковит е правоприемник на МТУ - с. Тръстеник /1957 г./, ПТУ - с. Дойренци /1967 г./, Икономически техникум - гр. Луковит /1997 г./ и СПТУ по селско стопанство - с. Дерманци /1997 г./.

 

Училището участва в проекти по програми на ЕС. По програма ФАР и със съдействието на общината през 2007 г. е създаден Център за професионално обучение. Центърът функционира и при заявки провежда професионални курсове. В училището са издавани в-к "Любословие" и в-к "ЗДРАВЕЙ". Театрална формация е сформирана в училището през 2004 година. Формацията подготвя и успешно представя на луковитска сцена и в други градове "Тартюф" по Молиер, "Женско царство" по Ст. Костов, "Хъшове" по Иван Вазов , "Капан за мишоци" по Сава Доброплодни и др. Учениците показват превъзходни актьорски умения.

 

Наши ученици участват в национални ученически конкурси и заемат призови места. Традиционно отбори на училището участват в спортни състезания и турнири по волейбол, футбол, лека атлетика, шах, тенис на маса.Голяма част от учениците, завършили ПГСС "С. Румянцев" - гр. Луковит продължават образованието си във висши учебни заведения.

 

Години наред училището задоволява нуждите на региона от селскостопански специалисти.

Галерия на ПГ по селско стопанство "Сергей Румянцев"
ПГ по селско стопанство
ПГ по селско стопанство
ПГ по селско стопанство
ПГ по селско стопанство

Регистрирайте се или влезте с Вашия профил
Изпрати съобщение
до ПГ по селско стопанство "Сергей Румянцев"
Докладвай нередност

Отзиви


Подобни профили
Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ