+ Предложи новина
15.04.2020

Вижте необходимите документи за онлайн кандидатстването за първи клас в София

 Кандидатстването за първи клас в София ще става изцяло онлайн, съобщиха от кметството. Необходимите документи за кандидатстване на първокласниците в училище съобразно изискванията на Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища, ще бъдат осигурявани от районните администрации като справки изцяло по служебен път, без да е необходимо родителите да посещават общинската администрация за заявяване/получаване на документи и да заплащат такси за тях. Това са:

  • Удостоверение за промени по постоянен адрес, в случаите, когато е извършвана промяна през последните 1 – 3 години;
  • Удостоверение за промени по настоящ адрес, в случаите, когато е извършвана промяна през последните 1 – 3 години;
  • Удостоверение за настоящ адрес;
  • Удостоверение за семейно положение, съпруг/-а и деца;
  • Удостоверение за раждане на детето.

 Освен горното, родителите могат да изтеглят и попълнят заявленията за кандидатстване и да ги изпратят на съответното учебно заведение изцяло по електронен път. "По този начин електронизираме целия процес, като на родителите няма да се налага да посещават институциите, а изцяло от вкъщи ще имат възможността да подадат заявленията за първолаците", обясняват от общината и допълват, че приема започва на 21 април.

 Цялата информация за кампанията, бланка на заявление, списък на учебните заведения и контактни с тях можете да намерите в рубрика „Образование“ на Електронния портал на Столична община: https://www.sofia.bg/education-messages и на интернет страниците на районните администрации.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ