+ Предложи новина
20.01.2018

Варненче е единственият български участник в международна детска кръгла маса

Варненче е единственият български участник в международна детска кръгла маса

 Станислава Иванова от ІІ „в“ клас ще бъде единственият български пълноправен участник в международната детска кръгла маса в Женева. Това съобщиха от ЧСУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ край Варна.

 Тя ще участва във втората Мeждународна кръгла маса „Детските социокултурни инициативи – за мир по целия свят“, в рамките на мeждународната образователна конференция INFOCUS, която ще се проведе през лятото в Двореца на нациите в Женева. „Мирът кара лицата да разцъфват в усмивки, приятелството няма граници“ е написала осемгодишната Станислава в подготвените тетрадки на приятелството със стихотворения и рисунки по темите „Синя Земя“, „Зелена планета“ и „Приятелство без граници“. До стихотворението на второкласничката е „кацнал“ гълъбът на мира, който излетя от „Камчия“, превърна се в международна инициатива за мирно детство и стигна до борда на Международната космическа станция.

 360 деца от различни страни по света изпратиха свои стихотворения на руски или английски език, посветени на приятелството, опазването на мира на Земята, красотата на планетата, семейството, добрите дела, значението на образованието и толерантността в конкурса „Легкая строка“. Той има за цел да развие интереса към литературното творчество и е посветен на международния ден на мира, приет с решение на Генералната асамблея на ООН, за укрепване на идеалите на мира във всички страни и народи и постигане на целите на устойчиво развитие, поясняват организаторите.

  В творческото състезание се включиха 10 талантливи Гагаринци – Петър Терзи, Роман Иванов и Станислава Иванова от ІІ „в“ клас, Дивна Димитрова от ІІІ „а“" клас, Камил Шарипов от ІІІ „б“, Преслава Бойчева от V„а“, Жулияна Жекова и Мира Макарова от VІ „а“, Роза-Мария Булат и Александра Качаева от VІІ „б“ клас. Участието им в конкурса бе под ръководството на преподавателя по руски език, Елена Лазарова. През миналата година учениците от ІV „а“ клас бяха на пленарното заседание и се представиха отлично по време на първата международна кръгла маса, посветена на детските инициативи за мир по света. Те получиха покана за участие в ООН, след като бяха финалисти в конкурса „Тетрадка на приятелството“, изложена в библиотеката на ООН.

Източник: www.monitor.bg

Оценка 4.82 от 38 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ