+ Предложи новина
29.07.2016

Закриват кюстендилската гимназия "Неофит Рилски"

Закриват кюстендилската гимназия

  От новата учебна година кюстендилската гимназия "Неофит Рилски" ще престане да съществува. Решението беше взето от общинските съветници в града. Гимназията е с над 100-годишна история. През 2008 година тя е била обединена със съществуващата тогава Вечерна гимназия. През последните пет години в училището не е реализиран прием в дневна форма на обучение, а през 2015 година са се дипломирали и последните ученици, обучаващи се в дневна форма на обучение. През последната учебна година в гимназията е имало осем ученици в самостоятелна форма на обучение и 50 ученици във вечерна форма на обучение, но при множеството извършени проверки е установено, че те не посещават занятия.

 Гимназията е една от първите, създадени в страната след Освобождението, с прием на ученици от цяла Югозападна България. Сградата е построена като "Вила за отдих" на Фердинанд, ползвана като Военно училище, болница, Девическо училище.

Източник: www.novini.bg

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ