+ Предложи новина
21.06.2016

От догодина: Допълнителни учебни часове за слабите ученици

От догодина: Допълнителни учебни часове за слабите ученици

  Ученици със слаби оценки и с пропуски в образователната подготовка ще остават да си доучват след редовните часове от следващата учебна година. Допълнителните занимания ще бъдат по проекта "Твоят час", който в момента се обсъжда в Министерството на образованието и науката и ще засегне не само слабите ученици. Едно от проектопредложенията е децата да имат допълнителни занимания по 4 часа седмично, които могат да бъдат за ограмотяване по български език и литература, по чужд език, дигитални компетентности, математика и др., обясни зам.-министърът на образованието Диян Стаматов. Той уточни, че проектът в никакъв случай няма да е насочен само към децата със най-слаби резултати. Така например ако в едно училище има масово отличници, тези, които са под средното ниво и имат да наваксват, могат да сформират група в съответното школо, като целта е да догонят съучениците си.

 Идеята е децата със затруднения в обучителния процес да бъдат групирани в сравнително малки групи до около 12 деца, като след редовните часове да наваксват пропуснатите знания. И в момента учениците, които имат двойки за срока или затруднения в учебния процес, наваксват пропуските, но само в началния стадий на образование и то единствено с уроци през лятната ваканция. Така например за децата от начален етап – от 1 до 4 клас, които вече завършиха учебната година, допълнителните уроци се провеждат по график. В столицата за лятна работа са записани над 886 деца, съобщи шефката на столичният просветен инспекторат Ваня Кастрева. Основните предмети, по които децата ще имат допълнителни уроци, са български език и литература и математика.

Източник: www.dnes.bg

Оценка 4.88 от 32 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ