+ Предложи новина
17.11.2015

Национален ученически конкурс по тема от дневния ред на Европа

Национален ученически конкурс по тема от дневния ред на Европа

  Зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел обявява за седма поредна година Национален ученически конкурс по тема от дневния ред на Европа. Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП реши тазгодишното издание на творческата надпревара да е по най-актуалната в момента тема – миграцията. Конкурсът е разделен в две възрастови категории и в него могат да се включат учениците от всички училища в страната. В първата са осмокласниците и деветокласниците, тяхната задача е да напишат есе на тема „Лицата на миграцията", което да е с обем до 2 стандартни страници. Втората възрастова категория обхваща учениците от 10 до 12 клас, които трябва да изработят мултимедийна презентация на тема „Миграцията към Европа: можем ли да превърнем предизвикателствата във възможности?" Основното техническо изискване е презентациите да бъдат до 3 МВ и до 15 слайда.

 „Темата е трудна, но дава възможност на учениците да споделят своето виждане за миграцията, свързаните с нея предизвикателства и възможните решения. Опитът показва, че младите хора често имат много точен поглед по актуалните европейски въпроси. Смятам, че е важно да ги насърчаваме да изразяват открито своята позиция и конкурсът е с такава цел", коментира Мария Габриел. При изпращането на творбите задължително трябва да бъдат посочени: трите имена на участника, клас и училище, населено място, телефон и имейл за обратна връзка. Крайният срок за участие е 20 декември. Електронна поща за изпращане на материалите: concours@mariya-gabriel.eu. Творбите на участниците в конкурса ще се оценяват от авторитетно жури.

 Във всяка отделна категория ще бъдат присъдени по 5 първи и 5 поощрителни награди. Наградата за класираните на първите места е посещение на Европейския парламент в Брюксел, а поощрителните награди – посещение на Народното събрание. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в края на януари догодина на тържествена церемония в София.

Източник: www.standartnews.com

Оценка 4.88 от 25 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Урок по Математика за 3 клас
Английски песни за деца
Тест по География
Английски език Бургас
Езикови курсове Велико Търново
Уроци по Френски език за начинаещи
Джаз Балет
Пилатес в София
Народни танци за начинаещи Пловдив
Курс по Немски Стара Загора
Езикова школа по Немски София
Йога Люлин
Индийски танци в София
Курсове по Масаж
Английски език ниво b1
Курсове по Испански език Пловдив
Обучение Английски език
Английски език първо ниво
Латиноамерикански танци Варна
Курсове по Английски за възрастни
Пилатес упражнения за гръб
Курс Италиански
Народни танци за начинаещи Пловдив
Фризьорски курс капанов
Изучаване на Английски език online
Езикови курсове в Пловдив
Online Английски за начинаещи
Подготовка по Математика
Бокс тренировки дома видео
Курсове Народни София
Латиноамерикански танци Пловдив
Тестове Английски език
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ