+ Предложи новина
28.06.2016

Испанският и английският език са най-желани за изучаване от кандидат-гимназистите

Испанският и английският език са най-желани за изучаване от кандидат-гимназистите

  Най-желаната паралелка, посочена от седмокласниците 1906 пъти, е с чуждоезиков профил с първи език - испански и втори – английски, в 164-та Испанска езикова гимназия „Мигел де Сервантес“. Това съобщи началникът на РИО – София – град Ваня Кастрева, по време на пресконференция във връзка с класирането на седмокласниците. Кастрева поясни, че след нея следва паралелка отново в подобна комбинация - на 22-ро СОУ „Георги С. Расковски“ профил чуждоезиков с английски и втори език - испански. Тя е поискана 1729 пъти.

 Следват Втора английска гимназия с профил чуждоезиков английски водещ и втори немски и Националната търговско-банкова гимназия, която по думите на Ваня Кастрева събира най-много желаещи ученици в своята паралелка „Банково дело с английски език“. По думите ѝ кандидат-гимназистът с най-висок бал от 35, 876 е класиран на своето първо желание за 91-ва Немска езикова гимназия. На второ място, с бал 35,875, е кандидат - гимназистът, класиран в СМГ в профил природоматематикчески, с немски език.

Източник: www.actualno.com

Оценка 4.86 от 29 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ