+ Предложи новина
23.05.2016

Девизът "Човек само веднъж е абитуриент" оправдава разходи до 5 хил. лева за бал

Девизът

  Сезонът на абитуриентските балове започна. Бюджетът, който трябва да подготви едно средностатистическо семейство е между 3000 и 5000 лева. Тази сума би трябвало да покрие всички опорни точки на перфектния бал. Оказва се, че през последните години все повече родители теглят кредити, за да могат да организират бала на детето си, пише „168 часа”. "Хората не могат да спестят 1500 лв. и затова разчитат на бързи кредити, които се отпускат при по-облекчени процедури", заяви Марина Григорова, ръководител на фирма за бързи кредити. Максималната сума, която може да получи човек при първо теглене на бърз кредит е 800 лв. Груба сметка показва, че за организирането на бал, са нужни поне два такива кредита. Справка показва, че за година заемът от 1500 лв. се оскъпява с 320 лв., което е общият доход средно на лице от домакинство в България. Минималната работна заплата в България е 420 лв. и въпреки това някои майки признават, че са дали 2000 лева за рокля и аксесоари. Сумата е равна на три учителски заплати в държавните училища.

 "Човек само веднъж е абитуриент", гласи девизът, който оправдава всички разходи. С 200-ата лева, давани за самата абитуриентска вечер, пенсионерите в България живеят цял месец. Днешните млади момичета избират тоалетите си от интернет, като основните им вдъхновения идват директно от червения килим, светските събития и висшата мода по света. "Добрата новина е, че тази година тенденциите в балните рокли са женствените модели, а голотата остана на второ място, за разлика от миналите години. Загатващо секси, а не вулгарно е новата мода", споделя София Борисова - водещ топдизайнер.

 Друг важен елемент от цялостната визия на завършващия е прическата. Цените тук също варират - от 30 до 50 лева в провинцията, в София цените се покачват до 120-150 лева. "Младите момичета залагат на нежни и женствени прически. Изправените коси, обемите и екстеншъните останаха сякаш по-назад", споделят топкоафьори. Наред с външния вид друг важен елемент от празника е превозното средство. Изборът отново е безкраен - от последен модел коли, през багери до хеликоптери. Наемът на лимузина за час тази година се движи между 150 до 400 евро. Срещу 1600 евро за час може да се наеме дори яхта или хелоптер.

Източник: www.marica.bg

Снимка: kazanlak.com

Оценка 4.96 от 23 гласували

Създайте профил в УЧИТЕЛИ БГ - сайтът с най-много запитвания за уроци и курсове.
Регистрирайте се като:
Учител Треньор Детегледачка Детски психолог
Школа Училище Занималня Спортен клуб Детска градина, ясла Детски клуб, център
Родител / Обучаем


Създайте Ваш профил в сайта УЧИТЕЛИ БГ - над 150 000 родители и обучаеми на месец търсят индивидуални или групови уроци    Регистрирай се
Последно търсени:
Школа по Математика София
Хип Хоп за деца в София
Курс Испански Варна
Курсове Народни танци
Латино танци за деца в София
Уроци по Математика за 7 клас
Уроци по Английски език София
Лицензирани курсове по Маникюр ноктопластики
Индивидуални уроци по Български език и Литература
Частни детски градини Обеля
Латино танци за деца
Английски за деца Онлайн
Уроци Суинг
Йога инструктор
Индивидуални уроци по Испански София
Математика обучение
Учители по Математика
Езикови центрове Варна
Уроци по Гръцки София
Онлайн тестове по Английски
Говорим Английски Онлайн
Научи Английски език
Уроци по Холандски език
Граматика по Английски език
Латино танци за начинаещи
Курс по Немски Варна
Пилатес София Гео Милев
Интерактивни уроци по Английски език
Онлайн тестове по Английски език
Матура по БЕЛ
Уроци по Рисуване online
Школи по Народни танци Овча Купел
Учители БГ използва бисквитки РАЗБРАХ